Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Kip met rucola-peersalade

Kip met rucola-peersalade

Een complete maaltijd met kip, een smaakvolle aardappel en een frisse en pittige salade van rucola en peer. 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
500 gram vastkokende aardappels, ongeschild, in vieren
1/2 tot 1 zakje rucola, gewassen en grof gesneden
1 peer, in dunne partjes 
250 gram kippendijenfilet, ontdooid 

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter 
Azijn
Peper en zout
Kruiden voor de kip: bijvoorbeeld tijm, komijn of paprikapoeder.
Eventueel kaas voor in de salade.

En aan de slag!  

Het gewicht van de kippendijenfilet is ruim genomen. Wil je liever wat minder? Hou dan wat achter en gebruik het in een andere maaltijd deze week.
• Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. 
• Bestrooi de kippendijenfilet met peper, zout en een van jouw favoriete kruiden voor bij kip. 
• Bak de kippendijenfilet is olijfolie of boter, mooi bruin en gaar.
Heb je zin in jus bij de aardappels? Dan kan je hier eventueel een jus van maken, dit kan met bijvoorbeeld een beetje vocht van de aardappels en wat bloem. 
• Meng een eenvoudige dressing van de olijfolie, azijn, zout en peper naar smaak.  
• Doe de rucola en peer in een kom en meng met de dressing. Voeg eventueel de kaas toe.
• Giet de aardappels af.
• Serveer kippendijenfilets met de aardappels en de rucola-peer salade. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Be Leaf
's Gravenzande

Rucola (verpakt)

Biodynamisch Biologisch EKO
€ 2.52
bakje