Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Kippendijenfilet met tomaat uit de oven

Kippendijenfilet met tomaat uit de oven

Malse kip met ui en tomaten uit de oven. In de oven nemen de kip en tomaat lekker elkaar smaken over. 

 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 15 minuten
Oven 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
500 gram tomaten, in vieren
1 ui, in halve ringen grof gesneden
400/500 gram aardappels, geschild 
250 gr kippendijenfilet, ontdooid

Ingrediënten van jou
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, in plakjes
1 theelepel tijm
1 theelepel paprikapoeder
zout en peper

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Meng de olijfolie met de tijm en paprikapoeder, knoflook, peper en zout.
• Doe in een ovenschaal de twee kippendijenfilet en marineer deze met het olijfolie mengsel. Leg de gesneden ui en tomaat bij de kippendijenfilet in de ovenschaal en meng met een beetje van het olijfolie mengsel. 
• Doe de ovenschaal in het midden van de oven en bak in ongeveer een half uur gaar en bruin. Check tussendoor het het gaat. 
• In de tussentijd kook je de aardappels gaar. 
• Als de kip klaar is in de oven, kun je alles lekker samen serveren.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Kippendijenfilet met tomaat uit de oven

€ 9.08
2p