Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Knolselderijsoep met tempeh en paddenstoelen

Knolselderijsoep met tempeh en paddenstoelen

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten 
Wachten tot 1 uur

Ingrediënten van Rechtstreex
1/2 knolselderij, geschild en in blokjes 
250 gram aardappels, geschild en in blokjes 
1/2 bakje kastanjechampignons, in vieren 
Tempeh, in kleine blokjes

Ingrediënten van jou
Olijfolie
2 teentje knoflook, in plakje 
Droge kruiden als kerriepoeder, komijn of koriander 
Bouillonblokje of zelfgemaakte bouillon
Sojasaus
Honing of bijv. gembersiroop 
Peper en zout

En aan de slag!  
• Meng een marinade van 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel honing of andere zoete siroop, 1 teentje knoflook, een flinke snuf van komijn, koriander en/of paprikapoeder en peper en zout. Snij de tempeh in kleine blokjes en meng met de marinade. Laat staan voor 30 minuutjes tot 1 uur.
• Verhit in een grote pan wat olijfolie en bak hierin 1 teentje knoflook kort. Voeg dan een van de kruiden toe en bak even mee. Voeg de blokjes aardappel en knolselderij toe. En bak even aan.
• Voeg de bouillon toe zodat alles bijna onder staan. En kook voor ongeveer 20 minuutjes.
• Mix na 20 minuten de soep tot een gladde massa en breng eventueel op smaak met peper en zout. 
• Als de tempeh gemarineerd is, kan je deze bakken in wat hete olie. Bak ze in een paar minuten krokant. Voeg dan de kastanjechampignons toe en laat ook mooi bruin bakken. 
• Serveer de knolselderijsoep samen met de tempeh en champignons!

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Knolselderijsoep met tempeh en paddenstoelen

Vegetarisch
€ 8.73
2p