PRODUCT FILTER

Koolraap-gehakt ovenschotel

Koolraap-gehakt ovenschotel

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten
Oven 10 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
1/2 koolraap, geschild en in blokjes 
500 gram wortels, schoongemaakt en in stukjes 
250 rundergehakt, ontdooid
500 gram aardappels, geschild en in stukjes 

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Boter 
Scheutje melk
Peper en zout
Eventueel geraspte kaas. 

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden
• Kook de aardappels in ongeveer 15 a 20 minuutjes gaar.
• Bak de stukjes wortel en de stukjes koolraap gaar in olijfolie. Geef het even de tijd om goed te laten bakken. Haal de wortel en koolraap uit de pan en zet even apart.
• Bak in dezelfde pan in wat olie of boter het gehakt rul. Voeg vervolgens de wortel en koolraap toe en meng het tot een mengsel. 
• Stamp dan de aardappels tot een gladde massa, met een scheutje melk en een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout. 
• Verdeel het gehakt-groenten mengsel in een ovenschaal en verdeel hierover de aardappelpuree. Bestrooi eventueel met wat kaas. 
• Plaats de schaal in de oven en bak in ongeveer 10 minuten, eventueel onder de grill. Daarna is hij klaar!

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief