PRODUCT FILTER

Lauwwarme Yacon Salade

Lauwwarme salade met yacon 

Van Heleen Haksteen van Stadslandbouwkas 'De Oude Beer' in Dordrecht kregen we dit recept!  

Deze salade is een complete maaltijd die je in 'no time' kan maken.

Voor deze salade heb je nodig voor 4 personen

4 aardappelen
2 winterpenen of 4 ons van je favoriete kookgroente
1 flinke ui
1 kuipje sajoer boontjes boemboe van Conimex
6 ons Yacon
½ ons flinterdun gesneden prei
½ bosje platte of krulpeterselie
2 ons kruidige sla bijvoorbeeld rucola of Japanse raapsteel
2 eieren
Olijfolie
Dille
Chili poeder

Bereidingswijze

Snij de aardappelen en winterpenen (kookgroente) in blokjes en kook ze in ruim kokend water bijtgaar in 4 minuten. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan en snij de Yacon in stukjes. Schep de groente en aardappelen na 4 minuten uit het kokende water en bak ze in de olijfolie, na twee minuten kan de gesneden ui er bij. Zodra de aardappelblokjes bruin zijn kan de Sajoer Boontjes pasta en 3 el. water in de koekenpan. Kook ondertussen de blokjes Yacon in het kokende water, schep ze er na 3 minuten uit en doe ze bij de rest in de koekenpan. Schep de salade in de koekenpan voorzichtig door zodat de aardappelblokjes heel blijven en zet de warmtebron uit. Nu kun je het kokende water gebruiken om de eieren te koken.

Je kunt nu de rauwe prei reepjes en de peterselie er door doen. Bewaar er een beetje van ter decoratie. Na 5 minuten afkoelen kan je in een schaal de sla er door scheppen. Halveer de eieren en leg ze boven op de salade. Decoreer de salade met de peterselie en preireepjes. En strooi er naar smaak dille en Chili poeder over.

Je kunt op dit recept allerlei variaties maken met verschillende soorten sla, kookgroenten en kruiden. Je kunt in plaats van eieren ook, tofu vis of kipreepjes of kaas gebruiken. Yacon heeft een neutrale smaak en is vrijwel met alle smaken te combineren. Een prettige eigenschap van Yacon is dat het zelfs gekookt of gebakken zijn knapperige bite behoudt… eet smakelijk.

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief