PRODUCT FILTER

Lentesalade met bosbiet

Lentesalade met bosbiet

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
150 gram oesterzwammen
3 stuks bosbiet
200 gram saladekaas
1 zakje slamix, gewassen

Ingrediënten van jou
Olijfolie
(Appel)azijn
Eetlepel honing
Peper en zout 
Friszoet appeltje

En aan de slag! 
• Breng 500 ml water aan de kook. Spoel de bosbiet goed af. Als het water kookt, voeg je de bosbiet toe. Laat het 10 minuten zachtjes koken.
• Snijd ondertussen de oesterzwammen en eventueel een friszoet appeltje in stukjes. 
• Was de slamix en de stengels van de bosbiet, laat beiden drogen. Snijd ook de saladekaas. 
• Meng een dressing van de olijfolie, honing, (appel)azijn, zout en peper naar smaak. En voeg eventueel nog elementen aan de dressing toe die je zelf lekker vindt.
• Zet het vuur uit van de bosbiet, giet af en laat de bosbiet nog even 5 minuten staan met het deksel op de pan.
• Snijd de bosbiet in stukjes. 
• Meng in een saladekom de slamix, oesterzwammen, appel en bosbiet en meng met de dressing
• Serveer de salade met de saladekaas.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief