Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Lichte salade met tempeh

Lichte salade met tempeh

De tempeh bak je knapperig, en serveer je bij een frisse salade van sla, tomaatjes en komkommer.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten 
Wachten 20 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
250 gram tempeh, in plakjes van 1/2 cm 
250 gram tomaatjes, gehalveerd
1/2 komkommer, in stukjes
1/2 eikenbladsla, gewassen en versnipperd 

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Azijn
Sojasaus
Snufje chilipoeder
Eventueel een teentje knoflook, geperst

En aan de slag!  
• Maak een marinade van de 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels olijfolie, chilipoeder en eventueel het geperste teentje knoflook. Doe de plakjes tempeh in de marinade en zorg dat alles goed bedekt is. Laat dit ongeveer 20 minuutjes in trekken.
• Snij de groenten en meng in een kom. Verdeel over twee borden.
• Maak een eenvoudige dressing van olijfolie, azijn, peper en zout en besprenkel over de twee borden. 
• Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de tempeh mooi bruin aan beide zijden.
• Serveer de tempeh bij de salade. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk