Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Luxe aardappelbakjes met wildstoof

Luxe aardappelbakjes met wildstoof

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 50 minuten
Oven 35 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
300 gram wildstoof, ontdooid
500 gram paarse wortel, schoongemaakt in stukken van 5 cm
500 gram aardappels, schoongemaakt en in dunne plakjes of grof geraspt (zie recept) 
1 zakje sla, gewassen en grof gesneden 
1 eetlepels appelperenstroop

Benodigdheden: een muffintray. Niet in huis? Misschien hebben de buren er eentje liggen!

Ingrediënten van jou
Olijfolie en boter 
Azijn 
Peper en zout

En aan de slag!  
• Zet de oven op 200 graden.
• De aardappels worden aardappelbakjes. Je kunt de geschilde aardappels grof raspen of met een mandoline in dunne plakjes snijden.
Raspen: knijp het vocht uit de geraspte aardappels. Meng met olijfolie, peper en zout.
• Dunne plakjes: dep de plakjes een beetje droog en meng ook met olijfolie, peper en zout.

• Vet de muffintray in met boter.
Raspen: doe een beetje rasp in een bakje en duw goed tegen de zijkat en bodem. Zorg dat het niet te dun is.
• Dunne plakjes: bekleed de bakjes met plakjes aardappel, zodat er een mooi bakje ontstaat. Doe dit dakpansgewijs, zodat er geen gaten onstaat. 

• Plaats de muffintray voor ongeveer 35 minuten in de oven tot de bakjes bruin en knapperig zijn. Hou het goed in de gaten! Als het te snel gaat kun je het bedekken met aluminiumfolie en de oven wat lager zetten.
• Kook nu de wortels beetgaar, met een beetje zout, voor 5 minuutjes. Giet ze vervolgens af.
• Meng de worteltjes met 1 dikke eetlepel stroop, olijfolie, peper en zout in een ovenschaaltje. En plaats voor 15-20 minuten in de oven.
• Verwarm de wildstoof op in een pannetje op laag vuur. Zorg ervoor dat hij door en door warm is.
Nog niet helemaal ontdooid? Leg dan eerst even 10 minuten in pannetje met wat warm water. 
• Maak in de tussentijd een eenvoudige dressing van azijn, olijfolie en peper en zout. En meng het door de slamix. 
• Zijn de bakjes klaar? Laat ze even afkoelen.
• Haal de bakjes los en vul ze met de wilstoof. Serveer samen met de salade en stroop-worteltjes!

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Luxe aardappelbakjes met wildstoof

€ 14.11
2p