Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Luxe draadjesvlees met krieltjes

Luxe draadjesvlees met krieltjes

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 40 minuten
Wachten 3 uur

Ingrediënten van Rechtstreex
350 gram draadjesvlees, ontdooid 
500 gram krieltjes, gehalveerd 
500 gram worteltjes 
1 flesje bier 
250 gram uien, in grove halve ringen

Ingrediënten van jou
Olijfolie en boter
Kruiden als laurier, kruidnagel en tijm
Mayonaise
Peper en zout

En aan de slag!  
• Snij het ontdooide draadjesvlees in stukjes. 
• Verhit in een braadpan olie en bak het vlees bruin. 
• Voeg dan uien en worteltjes toe. En ook de kruiden, als laurier, tijm en kruidnagel. Eventueel kun je de kruiden in een thee-ei doen, dan kan je ze er later makkelijk uit halen.
• Voeg het biertje toe en zorg dat alles onder staat. Voeg eventueel water toe, mocht dat nodig zijn. Voeg peper en zout toe.
• Breng het even tot het kookpunt en zet het daarna weer zacht. Laat nu alles stoven voor ongeveer 3 uur, met een deksel op de pan.
2 uurtjes later? Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de gehalveerde krieltjes beetgaar in 5 minuten. Giet af en laat ze even uitdampen.
• Meng de krieltjes in een ovenschaal met olijfolie, peper en zout. Ze voor 30 minuutjes in de oven en zorg ze mooi goudbruin zijn.
• Is het draadjesvlees zacht? Serveer samen met de gebakken krieltjes en wat mayonaise.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Luxe draadjesvlees met krieltjes

€ 11.84
2p