Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Luxe entrecote met knolselderijpuree

Luxe entrecote met knolselderijpuree 

 

Aantal personen

2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 40 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
350 gram entrecote, ontdooid
500 gram aardappeltjes, geschild en in stukjes
1/2 knolselderij, geschild en in stukjes 
1/4 bosje peterselie, fijn gesneden
1/2 zakje geraspte kaas 

Ingrediënten van jou
Olijfolie en boter
2 eetlepels azijn, bijvoorbeeld balsamico of rode wijnazijn. 
1 knoflookteentje, in plakjes
Een scheut rode wijn, ongeveer 50 ml 
Peper en zout 
Eventueel een scheutje melk. 

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 150 graden.
• Kook in een pan de aardappel en de knolselderij met wat zout in ongeveer 20 minuutjes gaar. 
• Bestrooi in de tussentijd de entrecote aan beide kanten met zout en peper en bestrijk ze met wat olijfolie. Neem een geschikte pan, bijvoorbeeld een grillpan of een koekenpan en verwarm daar olijfolie in. Grill de entrecotes aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Leg de entrecotes in een ovenschaaltje en hou ze warm in de oven. 
• Neem de pan van de entrecotes en bak hier nog even de knoflook in. Voeg dan de rode wijn en de azijn toe. Laat het even inkoken op een hoog vuur. Voeg dan een klont boter toe, en laat het smelten in de saus. Breng op smaak met zout en peper en wacht tot het een beetje gebonden is. 
• Giet de aardappel en knolselderij af. Stamp, met een klontje boter en eventueel een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper. Meng er dan de geraspte kaas doorheen. 
• Snij de entrecote in plakken op 2 borden en serveer samen met de wijnsaus. Verdeel de knolselderijpuree over de borden en bestrooi met fijngesneden peterselie.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!