Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Luxe paddenstoelen-soep met brood

Luxe paddenstoelen-soep met brood

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 40 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
2 bakjes heksenmix, grofgesneden
2 rode uien, halve ringen 
1/4 bosje peterselie, fijn gesneden
paar takjes tijm, blaadjes eraf geritst 
brood, om af te bakken 

Ingrediënten van jou
Olijfolie en boter.
500 ml bouillon (zelfgemaakt of van een bouillonblokje) 
1 knoflookteentje, in plakjes 
Peper en zout
Eventueel wat room of mascarpone 

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor zoals staat aangegeven op de verpakking van het brood.
• Verwarm in een grote pan een scheut olijfolie en voeg driekwart van de paddenstoelen toe. Zet het op hoog vuur en bak de paddestoelen goed aan.
• Voeg na een minuut de knoflook, ui en tijm toe. Voeg nu ook een klont boter toe. Bak alles op een rustig vuur zo’n 10 minuutjes tot alles goed aangebakken is. En breng op smaak met zout en peper. 
• Is de oven voorverwarmd? Bak dan het brood af!
• Voeg nu de boullion toe en en breng de soep aan de kook. Zet op een laag vuur en laat voor een kwartiertje pruttelen.
• Bak in de tussentijd in een pannetje met wat olijfolie of boter, de overgebleven paddenstoelen. Geef ze de tijd om aan te bakken. Breng op smaak met peper en zout.
• Hou je van een gepureerde soep, pureer dan een klein deel van de soep.
• Voeg de room of mascarpone toe en de fijngesneden peterselie. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
• Serveer de soep in kommen met bovenop de gebakken paddenstoelen. Bestrooi eventueel nog met wat peterselie of een dotje room. Samen met wat plakken brood, eventueel met wat boter.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!