Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Luxe plankje met portabello en witlofschuitjes

Luxe plankje met portabello en witlofschuitjes 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
2 portabello’s 
100 gram spinazie, gewassen 
1 zakje geraspte kaas 
2 stronkjes witlof, losse blaadjes 
1 bakje pompoen-roomkaas 
Een kwart bosje peterselie, fijngesneden

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Peper en zout
Een uitje, gesnipperd

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 180 graden. 
• Draai het steeltje van de portabello eruit. En bestrijk de portbello met olie. 
Vind je het zonde om voedsel weg te gooien? Snij deze steeltjes dan in kleine stukjes en bak het met de volgende stap mee. 
• Bak in een koekenpan de ui glazig en voeg vervolgens de gewassen spinazie toe en bak even mee tot alles geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
• Meng de spinazie met de kaas in een kommetje en vul hiermee de portabello’s. 
• Bak de gevulde portabello’s op een bakplaat in de oven, in 15 minuten.
• Maak in de tussentijd de witlofschuitjes klaar. Haal de grootste blaadjes los en verdeel over een mooie schaal. Vul met een likje roomkaas en strooi er peterselie op. 
• Serveer de portbello’s samen met de witlofschuitjes.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!