Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Luxe quiche met witlof, peer en feta

Luxe makkelijke quiche met witlof, peer en feta

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten
Oven 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
3 eieren
250 gram witlof, doormidden gesneden 
2 peren, geschild en in dikke parten 
200 gram feta 
1 brood om af te bakken 
Een kwart bosje peterselie, fijngesneden

Ingrediënten van jou
Olijfolie en boter 
Peper en zout 
Eventueel een scheutje melk, of kwark of room.

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Snij de hard kern uit de witlof, maar zorg dat de blaadjes bij elkaar blijven. Zorg dat de peren ook geschild en in stukken klaar liggen. 
• Smelt in een koekenpan een klont boter en bak de halve witlofjes hierin met de gesneden kant naar beneden. Doe dat ongeveer 5 minuutjes. Leg ze vervolgens in een ingevette ovenschaal, wederom met de gesneden kant naar beneden.
• Doe nog wat boter in de koekenpan en bak in 2 minuten de parten peer in de pan. Verdeel deze ook over de ovenschaal. 
• Klop in de tussentijd in een kom de 3 eieren tot een luchtig mengsel. Voeg er eventueel een scheutje melk, room of kwark aan toe, wat je in de koelkast hebt staan. Verkruimel de feta boven de kom en meng erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel het mengsel over de witlof en peer. En zet voor 20 tot 30 minuten in de oven. Check na de 20 minuten of het ei-mengsel gestold is.
• Bak tegelijkertijd met de quiche het brood in de oven.
• Is de quiche klaar? Bestrooi met de peterselie.
• Serveer de quiche samen met wat plakken vers brood.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!