Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Maaltijdsalade met asperges, ei en tomaat

Maaltijdsalade met asperges, ei en tomaat 

Zo vaak mogelijk asperges in het asperges-seizoen? Maar wil je ze ook wel eens in een andere maaltijd dat klassiek met ei en ham?
Hier is een heerlijke frisse salade met tomaatjes, sla, eitje, aardappel en natuurlijk asperges.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 25 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
250 gram tomaatjes, gehalveerd
3 eitjes
1 zakjes sla, gewassen en grofgesneden
400 gram krieltjes, gewassen, eventueel geschild en in halfjes
250 gram asperges, geschild en in stukjes

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Boter
Azijn of sap van een citroen
Honing
Peper en zout
Eventueel sesamzaad, pijnboompitjes of iets anders lekkers uit je keukenkastje als topping

En aan de slag!  
• Kook de aardappels in een pan met ruim water, in ongeveer 15/20 minuten gaar.
• De asperges kun je het best schillen met een dunschiller. Het kopje hoef je niet mee te schillen. De houtige onderkant kun je eraf snijden.
• Breng in een pan water aan de kook, met een klontje boter en zout. Zodra het water kookt, voeg je de stukjes asperges toe. Breng alles weer aan de kook en kook 10 minuten. Laat de asperge daarna nog even in het hete water rusten. Daarna kun je ze uit het water halen, met bijvoorbeeld een schuimspaan of uit laten lekken in een vergiet.
• Kook de eitjes, naar eigen wens. Pel ze en snij ze in halfjes.
• Was en snij in de tussentijd de sla en verdeel over twee borden. Doe hetzelfde met de tomaatjes. 
• Maak een dressing van goede olijfolie, azijn of sap van een citroen, honing, peper en zout.
• Giet de gare aardappeltjes af en laat ze even nagaren.
• Verdeel de asperges en aardappels over de twee borden. Leg de 3 halve eitjes op elk bord. Besprenkel de salade met de dressing en eventueel een topping uit je keukenkastje.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!