Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Maaltijdsalade met paddenstoelen

Maaltijdsalade met paddenstoelen

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 25 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
500 gram aardappeltjes, schoongemaakt en gehalveerd 
100 gram veldsla 
3 eitjes, gekookt naar wens 
1 bakje heksenmix, grof gesneden 

Ingrediënten van jou
Olijfolie of boter
Azijn
Peper en zout 
Eventueel nog mosterd of honing

En aan de slag! 
• Kook de aardappel in 20 minuutjes, check tussendoor of ze al gaar zijn. Dit is afhankelijk van de grootte van de aardappelstukjes.
• Was in de tussentijd de veldsla. 
• Kook de 3 eieren naar wens en laat ze schrikken.
• Bak in olijfolie of boter de paddenstoelen goudbruin en breng op smaak met peper en zout. 
• Giet de aardappels af en laat ze een beetje afkoelen en rusten in de hete pan. 
• Meng een dressing van de olijfolie, azijn, zout en peper naar smaak. Eventueel met honing en/of mosterd.
• Doe veldsla en aardappeltjes in een grote kom en meng de dressing erdoor heen. 
• Meng over twee borden, en strooi met de gebakken paddenstoelen en serveer met halve eitjes. Bestrooi eventueel nog met een lekker topping die je in huis hebt, bijvoorbeeld zaden of pitjes. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!