• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Maaltijdsoep amsoi en sojabonen

    Maaltijdsoep amsoi en sojabonen

    Aantal personen
    2 personen

    Sojabonen weken 3u Sojabonen koken 40-60min Bereiden 25 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    150gr gedroogde sojabonen
    1 amsoi gewassen
    1/2 zakje tofu bolletjes
    1/4 zakje taugé
    2 eieren

    Ingrediënten uit jouw keuken
    2 tenen knoflook gehakt
    1/2 (rode) ui in dunne reepjes
    2-4 el sambal (probeer Mr sambal eens)
    1 el sojasaus
    peper en zout (liefst uit de molen) 

    En aan de slag!  
    • Week de sojabonen vooraf 3u in warm water en kook ze dan in ruim water nog 40-60 min.
    • Hak de stelen van de amsoi fijn en het blad grof. Zet apart. 
    • Breng water aan de kook en laat de eitjes 5,5 min zachtjes koken. Haal ze uit het water en laat ze even schrik met koud water. Pel en snij doormidden. Zet apart.
    • Neem een pan met een dikke bodem en een scheutje olie en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg de amsoi en de sambal toe en roerbak even mee. 
    • Doe dan 400ml water en de sojabonen erbij en laat 5 min op zacht vuur trekken. Breng op smaak met sojasaus en eventueel nog wat zout en peper.
    • Verdeel de soep over twee diepe borden en garneer met een handje taugé, tofu bolletjes en het eitje. De tofubolletjes zuigen nu de bouillon op en worden echte smaakbommetjes.

    Tip: Week en kook de sojabonen in een grotere hoeveelheid en vries dan kleine porties in. Zo heb je altijd snel de boontjes voorhanden en kun je ze gelijk gebruiken.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

     

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief