• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Mosselen met tomaat, knoflook en pasta

    Mosselen met tomaat, knoflook en pasta

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden 20 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 

    750 gr mosselen
    300 gram tomaat cocktail tros
    1/2 bosje platte peterselie 
    160gr speltpasta

    Ingrediënten van jou
    3 eetlepels olijfolie  
    glas witte wijn 
    4 teentjes knoflook  
    een goede klont roomboter
    zout en peper(liefst uit de molen)


    En aan de slag!  
    • Spoel de mosselen in een bak met ruim water. Trek de baarden van de mosselen af en gooi open mosselen weg.
    • Snij de knoflook in plakjes.  
    • Snijd de tomaten in parten. 
    • Hak het peterselieblad grof en de stelen fijn.
    • Kook de pasta in ruim water met zout, spoel af en zet apart. 
    • Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie en fruit op zacht vuur de knoflook in ongeveer 5 min. Zet dan even hoog en blus af met de wijn, laat het alcohol van de wijn even verdampen. Voeg dan de mosselen, tomaat, peterseliestelen en flink wat vers gemalen peper toe. Sluit af met een deksel en laat ±10 min sudderen op middelhoog vuur, alle mosselen moeten open zijn. Schep eventueel nog een keer om.
    • Haal de deksel van de pan, voeg de roomboter toe aan het vocht en laat nog 3 min uitstomen.
    • Schep dan voorzichtig de pasta door de mosselen en laat de pasta alle smaak van de mosselen opnemen, nog zo'n 3 min. Breng verder op smaak met zout en peper.
    • Maak je gerecht af met het blad van de peterselie.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    ps: mocht je wat mosselen overhouden, haal ze dan uit de schelp en bak ze de volgende ochtend even op, heerlijk op toast!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief