PRODUCT FILTER

Mosselen met tomaat, knoflook en pasta

Mosselen met tomaat, knoflook en pasta

Aantal personen
2 personen

Bereiden 20 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 

750 gr mosselen
300 gram tomaat cocktail tros
4 teentjes knoflook 
1/2 bosje platte peterselie 
160gr speltpasta

Ingrediënten van jou
3 eetlepels olijfolie 
glas witte wijn 
een goede klont roomboter
zout en peper(liefst uit de molen)


En aan de slag!  
• Spoel de mosselen in een bak met ruim water. Trek de baarden van de mosselen af en gooi open mosselen weg.
• Snij de knoflook in plakjes.  
• Snijd de tomaten in parten. 
• Hak het peterselieblad grof en de stelen fijn.
• Kook de pasta in ruim water met zout, spoel af en zet apart. 
• Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie en fruit op zacht vuur de knoflook in ongeveer 5 min. Zet dan even hoog en blus af met de wijn, laat het alcohol van de wijn even verdampen. Voeg dan de mosselen, tomaat, peterseliestelen en flink wat vers gemalen peper toe. Sluit af met een deksel en laat ±10 min sudderen op middelhoog vuur, alle mosselen moeten open zijn. Schep eventueel nog een keer om.
• Haal de deksel van de pan, voeg de roomboter toe aan het vocht en laat nog 3 min uitstomen.
• Schep dan voorzichtig de pasta door de mosselen en laat de pasta alle smaak van de mosselen opnemen, nog zo'n 3 min. Breng verder op smaak met zout en peper.
• Maak je gerecht af met het blad van de peterselie.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

ps: mocht je wat mosselen overhouden, haal ze dan uit de schelp en bak ze de volgende ochtend even op, heerlijk op toast!

Rechtstreex
Rotterdam

Mosselen met tomaat, knoflook en pasta

€ 17.00
2p
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief