PRODUCT FILTER

Oosterse spitskool met kip

Oosterse kipfilet met kip 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
200 gram kipfilet, ontdooid
500 gram frieslander
1 spitskool
1 ui 

Ingrediënten van jou
4 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, in plakjes
2 eetlepels oosterse kruiden, sambal, ketjap en gember. 
1 ui
100 ml bouillon
zout en peper

En aan de slag!  
• Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm ondertussen water in een pannetje. 
• Maak de spitskool schoon en snijd in smalle reepjes. Snijd ook de uien in smalle ringetjes. Was beiden goed en laat goed uitlekken. 
• Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken. Voeg toe aan het kokende water en kook totdat ze gaar zijn. 
• Pers de knoflook uit en meng de kipfilet met ketjap, gember (vers of poeder), sambal naar smaak en de knoflook. 
• Laat de kip een paar minuten marineren en schep even om.
• Verwarm ondertussen een wokpan en verhit twee eetelepels olijfolie. Bak de gemarineerde kipfilet tot dat deze gaar is. 
• Voeg dan de spitskool en ui toe en wok het geheel nog even samen. Voeg ook nog een beetje kerriepoeder of komijn toe en peper en zout. 
• Giet de bouillon erbij en laat het  het geheel nog even stoven. Giet ondertussen de aardappelen af. 
• Serveer de aardappelen samen met de oosterse kip en spitskool. 


Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief