Dit moet je in huis hebben:

2 rode bieten

6 eieren

3 el mayonaise

3 el standyoghurt

snuf kruidenzout

half bosje bieslook 

Aan de slag!

- Schil de rode bieten en snijd ze in parten.

- Doe de stukken biet in een pan met water en kook ze in ca. 15 min. gaar.

- Haal de pan van het vuur en laat de bieten in het kookvocht afkoelen.

- Pureer de bieten en het kookvocht met een staafmixer tot een gladde roze massa.

- Breng ruim water in een steelpan aan de kook.

- Voeg de eieren toe en kook ze ca. 10 min. totdat ze hardgekookt zijn.

- Laat de eieren schrikken en afkoelen in koud water.

- Pel de eieren en leg ze een nacht in het bietensap zodat het eiwit roze wordt. Tip: hoe langer je ze in het sap laat liggen, hoe intenser de kleur.

- Haal de eieren uit het sap en spoel ze af onder de koude kraan.

- Snijd ze doormidden en haal de eigelen er met een lepeltje uit.

- Stamp de eigelen met een vork fijn en roer er de mayonaise, yoghurt en een snuf zout doorheen.

- Doe het mengsel in een spuitzak en vul daarmee de halve eieren.

- Was de bieslooksprieten en snijd ze in fijne stukjes.

- Sprenkel de bieslook over de halve eieren.

- Serveer ze op een mooi bord.