• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Paashaas pannenkoeken

    Paashaas pannenkoeken

    Om samen met de kinderen te maken voor bij het paasontbijt of brunch! Deze hoeveelheid maakt minimaal 4 paashazen. 

    Aantal personen
    2-4 personen 

    Bereiden 
    20 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 liter melk
    500 gr. bloem
    4 eieren
    4 appels
    4 el. stroop

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    1 el. kaneel
    poedersuiker
    een paar eetlepels yoghurt ter decoratie
    boter of olie om in te bakken
    zout

    En aan de slag!  
    • Doe de bloem, een snuf zout, de melk en de eieren in een grote kom en mix tot een glad beslag.
    • Smelt een klontje boter in een grote koekepan op middelhoog vuur.
    • Maak nu ronde pannenkoeken in 5 verschillende maten, per paashaas:  
    - 1 lijfje van ±14 cm
    - 1 konijnenkontje van ± 7 cm 
    - 1 hoofdje van ± 10 cm 
    - 3 voor een staartje en pootjes van ± 4 cm 
    - 1 grote pannenkoek, waar je de oren uit kunt snijden. Steek uit de restjes klein rondjes, hartjes of sterretjes ter decoratie. 
    • Verwijder het klokhuis van de appels en snijdt ze in plakken. Bak de appels aan beide kanten bruin. Bestrooi met kaneel en (poeder)suiker.
    • Neem een groot bord en maak de paashaas. Leg het hoofdje bovenin, leg daaronder het lijfje met het konijnenkontje er middenin. Daar weer middenin een klein rondje als zijnde van staartje en links- en rechtsonder een pootje. Schep in de 3 kleine rondjes een klein beetje yoghurt. Decoreer met de uitgestoken vormpjes. Serveer met de gebakken appel en stroop.

    Tip: maak een voorbeeld en laat de kinderen daarna zelf hun eigen paashaas maken en versieren.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief