Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Paddenstoelenfrittata

Paddenstoelenfrittata 

Je maakt een rijke frittata uit de oven met twee verschillende paddenstoelen, aardappel en natuurlijk eieren. Daarnaast maak je een frisse eenvoudige salade met een lekkere eigengemaakte dressing. 
 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten
Oven 25 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
± 400 gram aardappels, in plakken van 1/2 cm dik. 
2 uien, in halve ringen
150 gram oesterzwammen, grofgesneden 
250 gram kastanje champignons, in vieren. 
1 zakje Slamix 
4 eieren

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter
Peper en zout
Azijn
Eventueel een scheutje melk 
Eventueel wat (verse) kruiden

En aan de slag!  

• Verwarm de oven op de grillstand op 180 graden. 
• Leg een ruim stuk bakpapier in een quichevorm of ovenschaal. Of vet het in met boter. 
• Kook de plakjes aardappel 5 minuten beetgaar in een pan. 
• Laat de aardappels droog stomen in een vergiet en doe ze in je ovenschaal of quichevorm. 
• Bak de gesneden uien 1 minuut in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de grofgesneden kastanje champignons toe en bak 3 minuten, voeg de oesterzwammen toe als laatst toe en bak alles samen goudbruin. 
• Bestrooi met zout en peper en voeg toe aan de aardappels. 
• Roer één voor één de eieren rustig los, met eventueel een scheutje melk. En voeg eventueel wat (verse) kruiden toe. 
• Giet de geklopte eieren in de quichevorm of ovenschaal en bak de frittata in 20-25 min in het midden van de oven gaar. 
• Was het zakje slamix en maak aan met een eenvoudige dressing van olijfolie, azijn en peper en zout. 
• Serveer de frittata samen met de salade. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Frittata met paddestoelen

Vegetarisch
€ 8.53
2p