Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Paksoi-omelet

Paksoi-omelet

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
1 paksoi, gewassen en gesneden (zie recept voor tips!) 
250 gram gehakt, ontdooid 
1 uitje, gesnipperd 
4 eitjes 
500 gram aardappels, geschild en in stukjes 

Ingrediënten van jou
Olijfolie
1 knoflookteentje, in plakjes
Eetlepel sambal of snuf chilipoeder 

En aan de slag!  
• Kook de aardappels in ongeveer 15 a 20 minuutjes gaar. Als ze gaar zijn, giet je ze af en laat je ze even uitdampen.
• Was de paksoi. Snij de paksoi in dunne repen en hou het groene apart van het witte.
• Bak in een pan in de olie de uitje glazig. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak even mee.
• Voeg vervolgens de chilipoeder toe, of een lepeltje sambal. Kijk wat je allemaal in je keuken hebt staan, misschien wel een potje kurkuma of kerriepoeder. Dit kan er ook lekker bij zijn.
• Voeg dan het gehakt toe en bak het rul.
• Voeg dan de witte gedeelte van de paksoi erbij als het gehakt gaar is. En laat het even samen stoven, terwijl je roert. Als de paksoi wat zachter is, voeg dan het groene gedeelte van de paksoi toe. En bak even mee. Voeg vervolgens de aardappels mee en laat even mee sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
• Kluts de vier eieren in een kom en breng op smaak met peper en zout.
• Neem een koekenpan en verhit hierin olie. Bak in twee keer het mengsel tot een omelet. Om de omelet goed gaar te maken, kun je hem omdraaien door een groot bord te gebruiken en die bovenop de pan te leggen. Draai de pan om, zodat de omelet op het bord ligt. Schuif het daarna weer in de pan.
• Serveer elke omelet maar daarop het gehakt-paksoi mengsel!

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Paksoi-omelet

€ 8.75
2p