Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Pastinaak-zoete aardappel uit de oven

Pastinaak-zoete aardappel uit de oven

 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 25 minuten
Oven 20 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
500 gram pastinaak, geschild en in plakken
500 gram zoete aardappel, geschild en in plakken 
250 ml halfvolle melk 
1/2 zakje geraspte kaas

Ingrediënten van jou
Olijfolie
25 gram bloem
25 gram boter 
Peper en zout 

En aan de slag!  
• Kook, ongeveer 5 minuutjes, de gesneden pastinaak beetgaar. Giet af en laat uitdampen.
• Kook, ongeveer 3 minuutjes, de gesneden zoete aardappel beetgaar. Giet af en laat ook uitdampen.
• Verwarm een oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. 
• Smelt in een steelpan de boter op een matig vuur. Laat de boter niet bruin worden. Zodra de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en roer dit goed door elkaar, met bij voorkeur een garde. Laten het 30 sec sudderen op een laat vuur. 
• Voeg dan in kleine delen de melk toe en blijf in de tussen tijd goed roeren. De saus moet de melk als het ware opnemen, waardoor het telkens wat dikker wordt, voordat je het volgende scheutje melk erbij voegt. Breng de saus op smaak met peper en zout.
• Verdeel om en om in laagjes in de ovenschaal pastinaak en de zoete aardappel. 
• Giet de bechamel saus eroverheen en verdeel de kaas op de bovenkant van de ovenschaal.
• Plaats voor ongeveer 20 minuten in de oven.
• Als de kaas gesmolten is, is het klaar!

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!