Echt Hollandse pesto

Wanneer de basilicum écht op is, biedt de Nederlandse bodem nog raapsteeltjes bij het leven. Je kan van alles maken van heldergroene groente, die qua smaak lijkt op jonge spinazie. Denk aan een hartige taart, soep, pastasaus, salades, maar dus ook pesto! Smakelijk!

 

Dit moet je in huis hebben:

1 gewassen en goed uitgelekte bos raapstelen
2 teentjes knoflook
2 handjes walnoten
2 handjes geraspte oude kaas
1 flinke scheut olijfolie


Materiaal:
Staafmixer of keukenmachine
Rasp
Evt. slacentrifuge

Aan de slag!

- Snijd de wortels van de raapstelen, de takjes zijn prima te gebruiken. Was de raapstelen en laat ze erg goed uitlekken in een theedoek en sla ze droog (eventueel met een slacentrifuge).

- Crush de knoflook en de walnoten kort in de keukenmachine of met de staafmixer. Het moet gemixt en wat fijner worden, maar mag nog uit brokstukjes bestaan.

- Snijd de raapstelen grof in doe ze in de keukenmachine of in een kom om vervolgens (met de staafmixer) te pureren.

- Voeg een flinke scheut olijfolie toe en roer met een lepel de geraspte kaas en het walnoten-knoflook mengsel toe.

- Breng op smaak met peper en zout en eet op een geroosterde boterham, door de pasta of bij een kaasplankje.

- Eet smakelijk!