PRODUCT FILTER

Pindasoep

Pindasoep

Geïnspireerd op de Surinaamse pindasoep, alleen zonder vlees en mét zoete aardappel i.p.v. bakbanaan.

Aantal personen
2 personen

Bereiden
25 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1/4 pakje taugé
1/2 paksoi, gewassen en in dunne reepjes
500 gr. zoete aardappel, geschild en in blokjes
60 gr. pindakaas (een halve pot zeemansboter)

Ingrediënten uit jouw keuken
2 tenen knoflook, gehakt
1 (rode) ui in blokjes
optioneel: 1 duim gember gehakt of 1 el gemberpoeder
1 el. chilli of 2 el. sambal (een vers pepertje kan natuurlijk ook)
2 el. tomatenpuree 
500 ml. groentebouillon
peper en zout (liefst uit de molen) 

Aan de slag!  
• Verwarm 6 el. olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en (optioneel) gember gedurende 3 minuten.
• Voeg de chilli en tomatenpuree toe en bak mee. 
• Doe de zoete aardappel en groentebouillon erbij en laat met de deksel op de pan 15-20 minuten zachtjes doorkoken.
• Zodra de blokjes beetgaar zijn, schep je de helft van de zoete aardappels uit de pan en zet je deze apart. De rest laat je nog 5-10 minuten koken tot ze écht zacht zijn. 
• Doe nu de pindakaas bij de zoete aardappels en pureer de soep met een staafmixer tot hij helemaal glad is. De kleur van de soep is afhankelijk van welke zoete aardappel en welke soort pindakaas je gebruikt. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
• Doe de blokjes zoete aardappel die je apart hebt gezet, terug in de pan.
• Verdeel de soep over twee diepe borden en garneer met een handje taugé en paksoi. 

Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!

Tip: je kunt natuurlijk eindeloos variëren! Voeg bijvoorbeeld een verloren worteltje toe aan je soep of gebruik wat gebakken tempeh of een gekookt eitje als topping.

 

Rechtstreex
Rotterdam

Pindasoep

€ 10.67
2p
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief