Dit heb je nodig voor een kleine plaat:

- 200 gram havermout

- 400 gram zelfrijzend bakmeel

- 300 gram bruine bastaard suiker ook te vervangen door bijv stevia of ahornsiroop

- 350 gram roomboter

- 3-5 grote yacon

- 2 theelepels kaneel

- Kaneelstokje

- 1 eetlepel citroensap

Snij de yacon in kleine blokjes en kook de yacon 10-15 minuten zacht met een kaneelstokje. Giet het water af en vermeng de yacon met de 2 theelepels kaneel en 2 eetlepels suiker en de citroensap. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de havermout het zelfrijzend bakmeel de suiker of de suikervervanger. Smelt de boter op een zacht vuurtje in een pan. Mix de gesmolten boter door het havermoutmengsel tot een smeuïg geheel. Doe 1/3 van het mengsel op de bakplaat en druk heel stevig aan. Verdeel de yacon over de plaat en verkruimel de rest van het havermout mengsel over de yacon. Bak de koek in 40-45 minuten gaar tot een heerlijke koek.

Eet smakelijk!