Blog

Ideaal, deze licht-verteerbare pompoen-appelsoep, voor op een ijskoude zaterdag. Wij hebben leuke buren waarmee we van alles samen vieren. Van  Pasen tot Sinterklaas, een zomer- of winter BBQ en Sint-Maarten, natuurlijk! Als we samen wat vieren, maak ik meestal de soep.  Duh. Dat is makkelijk, redelijk snel in grote hoeveelheden te maken en goed op te warmen. Voor Sint-Maarten maakte ik deze Pompoen Appelsoep van hokkaido-pompoen. 10 liter, meteen maar. Dat kwam goed uit, want echt alle kinderen  (van 2 tot 9  jaar – en de volwassenen idem) likten hun soepkommen uit en hun vingers af – en kwamen een nieuwe portie vragen.Dit recept komt uit het nieuwe kookboek  Healing Meals van Kyra de Vrieze, geïllustreerd door Anna Denise Floor.

Ingrediënten

300 g (hokkaido) pompoen (Aanmoddermoedertip: koop biologische pompoen, dan hoef je ‘m niet te schillen – scheelt weer een rotklusje – en verwijder de pitten)

1 friszure appel (elstar, delcorf o.i.d.) goed gewassen, met schil, zonder klokhuis

1 witte ui

5 takjes verse tijm

1 laurierblad

1 tl olijfolie

zout en peper naar smaak

Tip: Lekker met dikke sneden zuurdesembrood, roomboter en zeezout.

En zo doe je het: 

- Was de pompoen met koud water, snijd hem door de helft en verwijder de pompoenpitten.

- Rooster de pompoenpitten of gooi ze weg.

- Hak de pompoen en de appel met schil in stukken.

- Pel de ui en snijd hem in grove stukken.

- Gooi pompoen, appel en ui in een pan, voeg de tijm en het laurierblad toe en zet de stukken onder water.

- Breng aan de kook, en laat ca. 10 min. koken tot de groenten lekker zacht zijn.

- Verwijder de tijm en het laurierblad

- Pureer de hele bende tot een gladde, zachte soep (mijn favoriete onderdeel!)

- Voeg zout en peper naar smaak toe en pureer opnieuw, zachtjes, terwijl je olijfolie toevoegt.

- Aan tafel! 

 

Kijk hier voor meer recepten en leuke verhalen: http://www.dianavanewijk.nl/soupe-de-la-semaine-pompoen-appelsoep/