Dit moet je in huis hebben:

 

500 g pompoen

2 rode uien

1 appel (jonagold/elstar)

3 cm verse gember

1 verse rode peper

snuf zout

1/2 tl kaneelpoeder

olijfolie

2 el honing

2 el witte wijnazijn

1/4 bosje verse koriander

En zo maak je het:

 

- Schil de pompoen, haal met een lepel de pitjes eruit en snijd hem in blokjes van ca. 1 x 1 cm.

- Schil de rode uien en snijd ze in fijne snippers.

- Snijd de appel doormidden, haal het klokhuis eruit en snijd hem met schil in kleine blokjes.

- Rasp de verse gember met een keukenrasp.

-  Hak de rode peper fijn. Houd je niet zo van pittig? Snijd hem dan eerst door midden en haal de zaadjes eruit voordat je hem fijnhakt.

- Was de koriander kort onder de koude kraan en snijd de takjes fijn.

- Zet een pan op het vuur met een laagje olijfolie.

- Doe de pompoen en de ui in de pan en fruit de stukjes aan.

- Voeg de appel, gember en de rode peper toe.

- Breng op smaak met de kaneelpoeder en het zout.

- Voeg de honing, witte wijnazijn en koriander toe en laat het geheel 5-10 min. stoven met een deksel op de pan.

- Doe alles in een glazen weckpot, laat het afkoelen en bewaar in de koelkast.

- Lekker bij een kaas- of vleesplankje, maar ook als smaakmaker bij een rijst- of grillgerecht.