Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Pompoen farotto

Pompoen farotto 

Spelt wordt ook wel farro genoemd. En als je het dan gebruikt als een vervanger voor risotto rijst dan kun je het farotto noemen. De kooktijd van spelt is wel een stuk langer dan die van risotto rijst.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 40 minuten 

Ingrediënten van Rechtstreex 
200 gram spelt
1/2 pompoen, geschild en in blokjes
1 uitjes gesnipperd
1/2 zakje kaas 

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter
1 liter bouillon (zelfgemaakt of van een blokje) 
Eventueel witte wijn 
Tijm of oregano 

En aan de slag!  

  • Kook 1 liter bouillon, als het kook draai dan het vuur laag
  • Verwarm in een pan (liefst met dikke bodem) een scheutje olijfolie en een klontje boter. Bak daarin de gesnipperde ui. Voeg dan de tijm of oregano toe en wacht tot de ui zacht is.
  • Voeg de spelt toe aan de ui en bak 2 minuutjes mee. Voeg dan eventueel een scheut witte wijn toe en laat de spelt het opnemen. 
  • Daarna voeg je in etappes de bouillon toe. Elke keer wacht je tot de spelt de bouillon is opgenomen. De spelt is na ongeveer 30 minuutjes gaar, maar het kan ook iets langer duren. 
  • In de tussentijd kan je in een koekenpan de blokjes pompoen bakken in olijfolie. 
  • Voeg de pompoen toe aan de spelt en kook nog even 5 minuutjes mee. Breng alles op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de farrotto over twee borden en bestrooi met een beetje geraspte kaas!

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Pompoen farotto

Vegetarisch
€ 8.51
2p