Dit moet je in huis hebben: 

250-500 gram spinazie (of een andere bladgroente, zoals sla, andijvie of raapsteeltjes)

300 gram knolgroenten (in gelijkmatige blokjes, zodat ze gelijkmatig gaarkoken. Hoe kleiner je snijdt, hoe sneller gaar!)
Ik gebruikte koolraap en zoete aardappel, maar knolselderij of gewone aardappel kan ook.

1 flinke ui, gesnipperd

2 flinke theelepels ras el hanout

sap en rasp van een halve citroen

500 ml bouillon (groente- of tuinkruiden is het lekkerst)

zout en peper naar smaak

aan de slag!

- Snipper een flinke ui en fruit, zo’n 5 minuten op matig vuur, tot ‘ie glazig is, voeg de kruiden toe en laat nog 5 minuten stoven, op middelmatig vuur, tot alles zacht is.

- Voeg de kleingesneden knolgroenten toe en laat even mee stoven. Maak in de tussentijd de bouillon. Voeg de citroensap en de rasp toe (en geniet even van de heerlijke geur die nu vrijkomt!)

- Schenk de bouillon bij de groenten in de pan tot ze groenten nèt onderstaan. Houd je bouillon over? Geen probleem, die bewaar je gewoon in de koelkast tot je volgende #weggooisoepje.

- Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat een minuut of 15 à 20 rustig pruttelen. Twee keer zo lang als op de poster, klopt… Dat komt omdat knolgroenten langer nodig hebben om gaar te koken.

- Roer de laatste vijf minuten de spinazie erdoor en laat slinken.

- Tast toe!