Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Pompoensoep met afbak-brood

Pompoensoep met afbak-brood 

Een eenvoudige pompoensoep met afbakbrood van Jordy’s. Pompoen heeft een lekkere zachte romige smaak van zichzelf!

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex  
1/2 pompoen, in stukjes en eventueel geschild
250 gram wortels, schoongeboend en in stukjes
1 ui, gesnipperd
1 brood, om af te bakken 

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Bouillon 
Peper en zout  
Droge gemalen koriander
Eventueel een dotje room of geraspte kaas

En aan de slag! 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Bak in olijfolie de ui glazig en voeg dan de wortel toe. Voeg een 1/2 theelepel koriander toe en laat 5 minuten sudderen. 
  • Voeg dan de pompoen toe en geef even de tijd om mee te bakken. 
  • Voeg water toe, zodat alle groentes net niet onder water staan. 
  • Kook ongeveer voor 20 minuutjes, check in de tussentijd of de pompoen al gaar is. 
  • Zodra de oven goed is voorverwarmd, bak dan het brood af. 
  • Is de pompoen zacht? Mix dan tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout 
  • Serveer in twee soepkommen en met vers afgebakken brood. De soep is ook lekker met een dotje room of een beetje geraspte kaas. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!