Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Portabella-frittata met brood

Portabella-frittata met brood 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten
Oven 12 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
2 portabella's, in reepjes 
1/2 bakje champignons, in reepjes
3 eitjes
een deel van het bosjes peterselie, fijnsneden
1 brood, om af te bakken 

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter
Peper en zout
Knoflookteentje in plakjes 
Eventueel geraspte (Parmezaanse) kaas naar wens 

En aan de slag!  

• Verwarm de oven voor, zoals staat aangegeven op het brood. 
• Bak eerst kort het knoflookteentje in een koekenpan in olijfolie of boter. Voeg daarna de gesneden champignons en reepjes portabella toe en geef de tijd om goed door te bakken. 
• Roer één voor één de eieren rustig los in een kom. Voeg de gesneden peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel de geraspte kaas. 
• Als in de tussentijd de oven voorverwamd is, kun je het brood afbakken. 
• Voeg nog extra olie of boter toe aan het paddenstoelen mengsel en laat heet worden. Giet dan het ei-peterselie mengsel in de pan. Meng nu kort met een vork de paddenstoelen door het mengsel. 
• Zet het vuur op middelhoog en wacht 1 tot 2 minuten. Zet dan het vuur lager en laat met een grote deksel erop het ei langzaam gaar worden. 
• Of doe het volgende: Je kunt ook de frittata, na kort op middelhoog vuur te hebben gebakken, omkeren. Plaats dan een groot bord over de pan en keer de pan voorzichtig om, zodat de frittata op het bord ligt. Een deel is dan nog ongekookt. Zet de pan weer op het vuur en schuif de frittata van het bord de pan in en bak ook weer een aantal minuten. 
Serveer de frittata samen met brood.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!