Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Posteleinstamppot

Posteleinstamppot

Deze winterse maaltijd staat binnen een half uurtje op tafel. De stamppot van verse aardappeltjes en postelein, serveer je met gebakken oesterzwammen en geroosterde tomaatjes! 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 25 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
400 gram kruimige aardappels geschild en in stukken 
150 gram gewassen postelein, grof gesneden  
250 gram cocktail tomaatjes, gehalveerd
Gesnipperde ui 
1 bakje oesterzwam, gesneden in lange reepjes 

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter 
Scheutje melk 
Peper en zout
Eventueel nootmuskaat

En aan de slag!  

• Kook de aardappels in ongeveer 20 minuutjes gaar.
• Verwarm de oven voor op 200 graden of indien mogelijk zet de grill aan. Verdeel de gehalveerde tomaatjes over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper, zout en eventueel met gedroogde tijm of oregano. Doe de plaat in de oven en grill de tomaatjes in ongeveer 20 minuten.
Vind je dit te veel werk, kun je ze ook meebakken aan het eind van de oesterzwammen. (Zie volgende stap) 
• Bak in een pan het uitje in boter of olie. Voeg als de ui glazig is, de reepjes oesterzwam toe en bak bruin. 
• Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Stamp ze met fijn. Voeg hierbij een scheutje melk en een klontje boter voor een smeuïg effect. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat. 
• Schep de gesneden postelein door de aardappelpuree en verdeel dit over twee borden.  
• Serveer hierbij de gebakken oesterzwammen en de tomaatjes

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Tuinderij Peter Boer
Zwijndrecht

Winterpostelein (verpakt)

Biologisch
€ 1.53
zakje
Rechtstreex
Rotterdam

Posteleinstamppot met oesterzwammen

Vegetarisch
€ 7.25
2p