PRODUCT FILTER

Raapstelen maaltijdsalade

Raapstelen maaltijdsalade

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 25 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
1 bosje raapstelen, gewassen en in fijn gesneden 
500 aardappeltjes, schoongeboend en gehalveerd
3 eitjes, gekookt naar wens 
1 appel, in stukjes 

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Azijn (bijvoorbeeld witte wijnazijn) 
Een theelepel mosterd (of meer naar wens!)
Eventueel een eetlepel mayonaise
Peper en zout 

En aan de slag! 
• Kook de aardappels in ongeveer 15 a 20 minuutjes gaar.
• Haal de worteltjes van de raapstelen. Was vervolgens de raapstelen goed. Laat het goed uitlekken en droog op een schone theedoek of gebruik eventueel een slacentrifuge. 
• Kook de eitjes naar wens en laat ze schrikken.
• Was de appel en schil in stukjes
• Giet de aardappels af en laat ze een beetje afkoelen en rusten in de hete pan. 
• Meng een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd, eventueel mayonaise en zout en peper naar smaak.
• Doe raapstelen, appelstukjes en aardappeltjes in een grote kom en meng de dressing erdoor heen. 
• Meng over twee borden, en serveer met halve eitjes. Bestrooi eventueel nog met een lekker topping die je in huis hebt, bijvoorbeeld zaden of pitjes. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief