PRODUCT FILTER

Raapstelensoep met ei

Raapstelensoep met ei 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
1 bosje raapstelen, gewassen 
2 uitjes, gesnipperd 
250 gram aardappelen, schoongeboend
2 mais broodjes om af te bakken 
2 eieren

Ingrediënten van jou
Olijfolie of roomboter
1 knoflookteentje, in plakjes
750 ml bouillon (zelfgemaakt of van een blokje) 
Peper en zout
Eventueel fijngesneden verse kruiden 

En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de boter of olijfolie in een soeppan en fruit de uitjes op middelhoog vuur en voeg wat later de knoflook toe. 
• Snijd ondertussen de aardappelen en raapstelen grof, houd een paar raapstelen achter voor de garnering. Zet een pan water op en kook hierin de eieren in 8 min. 
• Voeg de aardappelen toe aan de ui en knoflook en bak het geheel. Even later voeg je het water en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 7 min. koken. Giet ondertussen de eieren af en laat ze even schrikken onder koud stromend water.
• Doe nu ook de raapstelen in de soeppan en kook deze nog 3 min. mee. 
• Pel en snijd de eitjes in plakjes en bak in de tussentijd het brood af. 
• Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout. 
• Garneer de soep met de achtergehouden raapstelen en de plakjes ei. Serveer de soep met de afgebakken maisbroodjes en besmeer eventueel met wat roomboter.  

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief