Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Raapstelenstamppot met gehaktbal

Raapstelenstamppot met gehaktbal

Raapsteeltjes lenen zich erg goed voor een heerlijke smeuïge stamppot, met een frisse zoete smaak van tomaatjes. Lekker vertrouwd met een gehaktbal.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 25 minuten 

Ingrediënten van Rechtstreex 
400/500 gram aardappels, schoongeboend en in stukken
1 bosje raapstelen, gewassen en grofgesneden
250 gram tomaatjes, gehalveerd
2 gehaktballen, ontdooid 

Ingrediënten van jou
Olijfolie of boter
Peper en zout  
Scheutje melk 

En aan de slag!  
• Kook de aardappels in ongeveer 15 min gaar. 
• Snij de raapstelen en tomaatjes in de tussentijd en bak de gehaktballen rustig gaar in olijfolie of boter. 
• Bak naast de gehaktballen in de pan eventjes de tomaatjes aan, zodat ze een beetje gebakken zijn.  
• Zodra de aardappels gaar zijn, giet je ze af. Stamp ze met een scheutje melk en een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout. Laat de stamppot even afkoelen.
• Meng, vlak voor het opdienen van de maaltijd, de raapstelen door de stamppot. Zo zijn de raapstelen nog lekker knapperig.
• Verdeel de stamppot over de twee borden, serveer daarover de gebakken tomaatjes en op elk bord een gehaktbal. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

 

Rechtstreex
Rotterdam

Raapstelenstamppot met gehaktbal

€ 8.75
2p