Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Raapstelenstamppot met paddenstoelen

Raapstelenstamppot met paddenstoelen

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
500 gram aardappels, geschild en in stukken 
1 bosje raapstelen, zonder steeltje, gewassen en grof gesneden 
1 bakje heksenmix, grof gesneden 
1/2 zakje geraspte kaas

Ingrediënten van jou
Olijfolie en boter 
Scheutje melk 
Peper en zout 
Eventueel een snufje nootmuskaat 

En aan de slag! 
• Kook de aardappels in ongeveer 20 minuutjes gaar.
• Bak in een pan grof gesneden heksenmix in boter of olie. En breng op smaak met peper en zout. Was en snij in de tussentijd de raapstelen. 
• Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Stamp ze met fijn. Voeg hierbij een scheutje melk en een klontje boter voor een smeuïg effect. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat. Schep de helft van het zakje geraspte kaas door de aardappelpuree. 
• Schep de raapstelen door de aardappelpuree en verdeel dit over twee borden.  
• Serveer hierbij de gebakken heksenmix. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!