Funky wortelsalade! 

We hebben de laatste tijd weer regenboogwortels in ons assortiment in de mooiste kleuren: paars, oranje, geel, wit en soms zelfs tweekleurig! Door dit soort kleurrijke groenten in je gerechten te verwerken maak je iets gewoons als snel heel bijzonder! Vandaag geef ik je een makkelijk recept voor wortelsalade met een frisse yoghurtdressing. Die ziet er niet alleen heel funky uit, maar is ook nog eens erg gezond en heel erg lekker! 

Dit moet je in huis hebben:

4-6 regenboog wortels

100 ml standyoghurt

2 el mosterdmayonaise

azijn of citroensap

suiker

zeezout

kerrie

Aan de slag!

- Was de wortels met koud water, haal de uiteinden ervanaf en schil ze indien nodig.

- Snijd de wortels julienne (in fijne reepjes) met een handrasp of een keukemachine. 

- Meng in een kommetje de yoghurt met de mosterdmayonaise. 

- Voeg daar een beetje ciroensap en een snuf suiker, zeezout en kerrie aan toe. 

- Meng de dressing goed door elkaar en maak voor de kleur af met nog een klein snufje kerrie.

- Giet de dressing over de wortels en meng alles door elkaar.

- Eet smakelijk!

 

Tip: Houd je van een pittige salade? Voeg er dan nog een bosuitje en een fijn gesneden rode peper aan toe.