Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Ratatouille

Ratatouille

Deze ratatouille vol met lokale ingrediënten kan lekker eventjes pruttelen, zodat alle smaken goed door elkaar kunnen worden opgenomen en de groenten zacht kunnen worden.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 40 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1/2 aubergine, in grote blokjes
2 paprika’s, in grote stukjes
250 gram tomaten, in grote blokjes
1 ui, grof gesneden
1/2 bakje champignons, gehalveerd
400/500 aardappels, geboend en gekookt

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Tijm en/of oregano
Peper en zout 
Eventueel een teentje knoflook, gesneden 
Eventueel een scheut rode wijn(azijn)

En aan de slag!  
• Bak de ui in olijfolie glazig. Vervolgens de knoflook, bak eventjes mee. Voeg daarna de aubergine toe en bak 5 minuten mee. Voeg de paprika en champignon toe en bak ook 5 minuten mee.
• Kook de aardappels in ongeveer 15/20 minuten gaar.
• Voeg de tomaten toe, de kruiden, eventueel de scheut rode wijn(azijn) en laat zo’n 20 minuten stoven op een laag vuurtje.
• Giet de aardappels af zodra ze gaar zijn en laat even rusten. 
• Proef de ratatouille en breng op smaak met peper en zout. Serveer samen met de aardappels.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Ratatouille

Vegetarisch
€ 9.39
2p