Smakelijke spruitjessalade

Sinds ik ontdekt heb dat spruitjes helemaal niet zo vies zijn als ik vroeger dacht ben ik dol op deze groene kanjers. Mijn versie van deze salade is een van de gerechten die ik er het liefst mee maak. Prima mee te nemen als lunch, maar met een gekookt eitje erbij ook zeer geschikt als diner. Deze salade smaakt nog beter als je de dressing een nachtje de tijd geeft om in te trekken.

Dit moet je in huis hebben:

250 g spruitjes

1 appel

1 rode ui

snuf zeezout

4 el olijfolie

2 tl mosterd

1 el honing
 

Aan de slag!


- Snijd de ui en appel in stukjes.

- Hak de spruitjes fijn met een keukenmachine, of snijd ze zelf fijn.

- Doe de ui, appels en spruitjes in een kom.

- Meng de olijfolie, mosterd, honing en het zeezout in een apart schaaltje en voeg het toe aan de salade

- Eet smakelijk!

Tip: Laat de salade een nachtje staan, dan smaakt hij nog beter.