Ingrediënten

1 flinke handvol verse salie (gehakt)

2 tenen knoflook (gepeld)

olijfolie

twee varkenshaasje

zout en peper

10 plakjes gerookte rauwe ham

12 lange stengels rabarber (gewassen en op vingerlengte geknipt)

En zo doe je het:

- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

- Wrijf de helft van de salie, samen met de knoflook, fijn in een vijzel.

- Voeg 5 eetlepels olijfolie toe, smeer de varkenshaasjes in met het mengsel en laat ze een uurtje marineren (ben jij goed georganiseerd? Dan marineer je ze een dag of twee van tevoren al. Juist niet goed georganiseerd: laat ze dan marineren zolang je kan – al is het een kwartiertje terwijl je de piepers schilt!)

- Bestrooi de varkenshaasjes met wat zout en peper en leg over elk haasje 5 plakjes gerookte rauwe ham, smeer in met de resterende marinade.

- Leg de rabarber in een passende braadslee (liever geen aliminium, want dat tast de rabarber aan. Glas of aardewerk is prima!)

- Leg het vlees op de rabarber, strooi er de rest van de blaadjes salie over en besprenkel met olijfolie.

- Maak een stuk vetvrij papier nat en verkreukel dit een beetje.

- Leg het over het vlees en stop het langs de rand tusen het vlees en de braadslee.

- Zet het vlees 15 min. in de voorvervarmde oven, haal dan het papier eraf en zet nog eens 15 min. terug.

- Haal het vlees uit de oven en laat het 5 min. rusten.

- Snijd de varkenshaasjes schuin af en geef per persoon een half haasje. 

- Lekker met gebakken aardappeltjes.

- Enjoy!