Dieprood van kleur en vol van smaak!

In de winter hebben we altijd een overdaad aan kolen, knollen en bieten in het assortiment. Tijdens de #40dagenmetRechtstreexchallenge probeer ik een aantal van dit soort producten vooraf te bereiden, zodat ik bij thuiskomst snel een gerecht op tafel kan zetten. Vandaag geef ik je daarom een makkelijk en snel recept voor rode bietjes in balsamicocrème. Heerlijk voor bij een vis- of vleesgerecht, maar ook erg lekker in een vega salade! 

Dit moet je in huis hebben:

6-8 rode bieten

100 ml rode wijn

snuf zeezout

flinke scheut crema di balsamico

Aan de slag!

- Schil de rode bieten en snijd ze in blokjes van ca. 2 x 2 cm. 

- Kook ze in een pan met een klein laagje water, 100 ml rode wijn, een flinke scheut crema di balsamico en een snufje zout in ca. 10 min. beetgaar. 

- Schep de bietjes uit de pan op een bord.

- Kook het kookvocht met de balsamicocreme in totdat er een donkere stroop ontstaat. 

- Meng hier nogmaals de bieten en laat ze nog 2 min. garen.

- Serveer de glanzende roden bietjes bij een mooi stuk vis of vlees.

- Ook lekker: laat de bietjes afkoelen en serveer ze koud met een schep standyoghurt en wat verse kruiden erbij als salade. 

- Hmmm... aan tafel!