Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Rode bietensoep met afbak-brood

Rode bietensoep met afbak-brood 

Deze winterse soep is vullend en lekker zoet. De ingrediënten hoeven alleen maar gesneden in de pan, even koken en dan mixen. In dit pakket zit een brood van Jordy’s, die je thuis kan afbakken.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 20 minuten
Wachten 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
500 gram rode bieten, geschild en in stukjes (± 3 cm)
500 gram kruimige aardappels, geschild en in stukjes  (± 3 cm)
Een deel van het bosje selderij, hoeveelheid naar wens, gesneden 
1 grote ui of 2 kleine uien, grof gesneden 
1 Ciabatta Zoutkorst 

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter
Eigengemaakte bouillon of een bouillonblokje
Peper en zout

En aan de slag!  

• Smelt olijfolie of boter in een grote pan. 
• Doe de ui in de pan en bak 2 minuutjes. Doe daarna de stukje biet en aardappel in de pan en bak ook even mee.
• Voeg water of een eigen gemaakte bouillon toe zodat de ingrediënten goed onder water staan. Als je water toevoegt, kan je nu een bouillonblokje toevoegen. Voeg de gesneden selderij toe.  
• Verwarm de oven voor, zoals aangegeven op het etiket van het brood en bak het brood af. 
• Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen. 
• Mix tot een mooie gladde soep. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 
• Serveer de soep met het warme brood. En eventueel nog een beetje (room)boter of iets anders lekkers.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rob van Paassen
Oude Leede

Flinke bos Bladselderij *Maak Rob Los*

Biodynamisch Biologisch
€ 0.45
bos
Rechtstreex
Rotterdam

BioGroenteBox

Biologisch
€ 12.74
box
Rechtstreex
Rotterdam

Rode bietensoep met afbak-brood

Vegetarisch
€ 6.09
2p