Gouwe ouwe

Tijdens koude dagen heb ik soms ontzettend zin in 'Hollandse pot', lekker stevige gerechten, zonder poespas. Rode kool met appeltjes is natuurlijk een klassieker, maar dit recept voor rode kool met gesmoord in witte wijn of appelsap met ongeschilde appeltjes is echt een topper! Een lekker recept met weinig ingrediënten. Super simpel en heel erg smaakvol!

Dit moet je in huis hebben: 

1 rode kool

klontje roomboter

zout

200 ml witte wijn of appelsap 

2 appels (elstar, jonagold of goudreinet)

Aan de slag!

- Snijd de rode kool doormidden en haal de harde onderkant weg.

- Snijd de kool vervolgens in dunne plakken.

- Doe een klont roomboter in een pan en voeg de rode kool toe met een snuf zout.

- Bak de kool heel even aan en giet er de witte wijn of appelsap bij; water kan ook maar zo krijgt de kool nóg meer smaak!

- Zet de deksel op de pan en laat de kool ca. 15 min. smoren. 

- Was de appels en snijd ze in kwarten. 

- Haal de klokhuizen eruit en snijd de partjes met schil voor een mooie kleur en extra stevigheid in blokjes. 

- Voeg de appel toe aan de kool en laat het samen nog 5-10 min. smoren.

- Heerlijk met een portie stoofvlees of een goede vleesvervanger!