Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Roerbak van asperges, knoflook en tomaat

Roerbak van asperges, knoflook en tomaat

Wist je dat je asperges ook even kan meebakken?
In dit recept roerbak je de asperges op het eind even mee.

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
400/500 gram aardappels, naar wens geschild en gesneden 
1 knoflookstengel, in stukken van 5 cm
500 gram asperges, geschild en in stukken van ong. 5 cm
1 bakje kastanje champignon, in vieren
250 gram tomaatjes

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Boter
Peper en zout

En aan de slag!  
• Kook de aardappels in een pan met ruim water, in ongeveer 15/20 minuten gaar.
• De asperges kun je het best schillen met een dunschiller. Het kopje hoef je niet mee te schillen. De houtige onderkant kun je eraf snijden.
• Breng in een pan water aan de kook, met een klontje boter en zout. Zodra het water kookt, voeg je de stukjes asperges toe. Breng alles weer aan de kook en kook 10 minuten. Laat de asperge daarna nog even in het hete water rusten. Daarna kun je ze uit het water halen, met bijvoorbeeld een schuimspaan of uit laten lekken in een vergiet.
• Bak in olie of boter de kastanje champignons met wat zout. Voeg daarna de knoflookstengels toe en bak even mee. Voeg de tomaatjes toe en laat ze mee bakken tot ze barsten. Bak de laatste 3 minuutjes de asperges mee. Breng op smaak met peper en zout. 
• Serveer de roerbak met de aardappels. Lekker met een klontje boter.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Antonio & Jolanda van Beek
Terheijden

Asperges B (ongeschild)

€ 2.70
500 gram
Rechtstreex
Rotterdam

Roerbak van asperges, knoflook en tomaat

Vegetarisch
€ 8.87
2p