Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Roerbak van paksoi en gehakt

Roerbak van paksoi en gehakt

Een Hollandse roerbak van paksoi, gehakt en champignons. Geserveerd met krieltjes. 

 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex  
400/500 gram krieltjes, gewassen en in halfjes 
1 uitje, gesneden 
1/2 bakje kastanje champignons, in plakjes  
1 paksoi, gewassen en in reepjes van 2 cm. 
1 pakje gram rundergehakt, ontdooid

Ingrediënten van jou
Olijfolie
Sojasaus 
Peper en zout
Eventueel een teentje knoflook, fijngesneden.

En aan de slag!  

Het gewicht van het gehakt is ruim genomen. Wil je liever wat minder? Hou dan wat achter en gebruik het in een andere maaltijd deze week. 
• Kook de krieltjes in een pan met ruim water, in ongeveer 20 minuten gaar. 
• Bak het uitje glazig in olijfolie en voeg het gehakt toe. Bak het gehak rul. 
• Voeg de champignons toe en eventueel de knoflook. Voeg na ongeveer 2 minuten de gesneden paksoi toe. Bak dit mengsel tot de paksoi is geslonken en voeg een scheut sojasaus toe. Breng op smaak met peper en zout. 
• Giet de krieltjes af. 
• Serveer het paksoi-gerecht met de krieltjes. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Roerbak van paksoi en gehakt

€ 8.20
2p