Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Roerbak van spruitjes en paddenstoelen

Roerbak van spruitjes en paddenstoelen 

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
500 gram smeuiige aardappels
1 bakje heksenmix, grof gesneden 
500 gram spruitjes, schoongemaakt 
1 ui, gesnipperd
2 eitjes

Ingrediënten van jou
Olijfolie en/of boter
Knoflookteentje, in plakjes
Scheutje melk 
Peper en zout
Lekker met een scheutje sojasaus

En aan de slag!  

• Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuutjes gaar. 
• Kook de spruitjes in ongeveer 5-7 minuten beetgaar. Bak in de tussentijd de ui en knoflook mooi glazig in olijfolie.
• Als de spruitje klaar zijn, kun je ze afgieten en even laten uitdampen. Voeg in de tussentijd het bakje heksenmix toe aan de uien en bak zo'n 5 minuten mee. Voeg dan de spruitjes toe en bak ook ongeveer 5 minuutjes mee. Eventueel met een scheutje sojasaus. 
• Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze tot een fijne puree. met een scheutje melk en eventueel een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout. 
• Breng het paddenstoelen-spruitjes mengsel op smaak met wat peper en zout. 
• En bak op het laatste moment nog 2 eitjes in de pan. 
• Serveer de puree met de roerbak van spruitjes en paddenstoelen en een gebakken ei. 

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Roerbak van spruitjes en paddenstoelen 

Vegetarisch
€ 7.29
2p