Ingrediënten Rechtstreex
1 kg. soepasperges of buitenbeentjes
2-4 eieren
1 brood
tuinkers of peterselie
Ingrediënten uit jouw keuken
75 gr. roomboter
250 ml. volle melk
1 kg. soepasperges of buitenbeentjes
2-4 eieren
1 brood
tuinkers of peterselie
Ingrediënten uit jouw keuken
75 gr. roomboter
250 ml. volle melk
1,2 ltr. boullion
50 gr. bloem
gemalen peper en zout
En aan de slag!
50 gr. bloem
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Snijd 3-4 cm van de onderkant af. Snijd de asperges in kleine stukken.
-
Breng de asperges met de bouillon aan de kook. Vis na 15 min. een aantal asperge koppen uit de soep en houd apart als garnering. Kook de rest van de asperges op zacht vuur minimaal 30 minuten.
-
Was de eieren goed en kook ze gewoon in de pan mee, 7-8 min. tot ze hard zijn. Laat goed schrikken en pel ze. Prak de eitjes fijn.
-
Neem een kleine pan en smelt de boter voor de bechamel. Zorg dat het vuur laag staat en voeg al roerend met een garde de bloem toe, bak 5 minuten. Zet het vuur iets hoger en doe de melk erbij. Blijf stevig roeren tot een gladde dikke saus ontstaat. Hiermee kun je de soep straks binden.
-
Haal de pan asperges van het vuur en mix de soep zo glad mogelijk. Doe 2 soeplepels bij de bechamel en mix dit glad. Voeg dat mengsel door de soep en mix de soep opnieuw. Zo weet je zeker dat er geen klontjes ontstaan. Breng verder op smaak met peper en zout.
-
Toast of grill plakken onafgebakken brood.
-
Vul twee soepkommen en garneer met ei, aspergekoppen en kruiden. Eet er het getoaste brood bij.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!