• NIEUW
  • Romige asperge maaltijdsoep

    Romige asperge maaltijdsoep

     

    6 personen
    bereiden 20 minuten
    koken 30 minuten
       

     

    Ingrediënten Rechtstreex 
    1 kg. soepasperges of buitenbeentjes
    2-4 eieren
    1 brood
    tuinkers of peterselie

    Ingrediënten uit jouw keuken
    75 gr. roomboter
    250 ml. volle melk
    1,2 ltr. boullion
    50 gr. bloem
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Snijd 3-4 cm van de onderkant af. Snijd de asperges in kleine stukken.
    • Breng de asperges met de bouillon aan de kook. Vis na 15 min. een aantal asperge koppen uit de soep en houd apart als garnering. Kook de rest van de asperges op zacht vuur minimaal 30 minuten.
    • Was de eieren goed en kook ze gewoon in de pan mee, 7-8 min. tot ze hard zijn. Laat goed schrikken en pel ze. Prak de eitjes fijn.
    • Neem een kleine pan en smelt de boter voor de bechamel. Zorg dat het vuur laag staat en voeg al roerend met een garde de bloem toe, bak 5 minuten. Zet het vuur iets hoger en doe de melk erbij. Blijf stevig roeren tot een gladde dikke saus ontstaat. Hiermee kun je de soep straks binden.
    • Haal de pan asperges van het vuur en mix de soep zo glad mogelijk. Doe 2 soeplepels bij de bechamel en mix dit glad. Voeg dat mengsel door de soep en mix de soep opnieuw. Zo weet je zeker dat er geen klontjes ontstaan. Breng verder op smaak met peper en zout.
    • Toast of grill plakken onafgebakken brood.
    • Vul twee soepkommen en garneer met ei, aspergekoppen en kruiden. Eet er het getoaste brood bij.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Romige asperge maaltijdsoep
    Vegetarisch
    12.00
    (6p)
    Luysterburg Fresh B.V.
    Heerle
    Soepasperges - kopstukken
    2.61
    500 gram
    BIO
    Koppert Cress
    Monster
    Tuinkers
    Biologisch
    1.05
    doosje (20 gram)
    Eibaar
    Den Bommel
    Eieren
    2.13
    doosje (6 stuks)
    Jordy's Bakery
    Rotterdam
    Naturel desem - klein
    Nog af te bakken
    3.60
    stuk (550 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief