Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs

PRODUCT FILTER

Roodmosterdblad-stamppot

Roodmosterdblad-stamppot

Aantal personen
2 personen (voor 4 personen ingrediënten x2, voor 6 personen x3) 

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex
500 gram aardappels, geschild en in stukken 
1 zakje roodmosterblad, gewassen en grofgesneden
2 speklappen, ontdooid 

Ingrediënten van jou
Boter
Scheutje melk 
Peper en zout
Eventueel een snufje nootmuskaat 

En aan de slag! 
• Kook de aardappels in ongeveer 20 minuutjes gaar.
• Start het bakken van de speklapjes in boter in een pan. Keer de lapjes regelmatig en bak ze mooi bruin en krokant. Dit kan 15 - 20 minuten duren. Breng op smaak met peper en zout. 
Heb je zin in jus bij de stamppot? Dan kan je hier eventueel een jus van maken, dit kan met bijvoorbeeld een beetje vocht van de aardappels en wat bloem. 
• Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Stamp ze met fijn. Voeg hierbij een scheutje melk en een klontje boter, voor een smeuïg effect. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat.  
• Schep het roodmosterdblad door de aardappelpuree en verdeel dit over twee borden.  
• Serveer hierbij de gebakken speklapjes.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!