Rösti’s met rozemarijn

Soms zijn simpele recepten toch gewoon de lekkerste. Neem bijvoorbeeld dit recept voor zelfgemaakte rösti's. Mijn vriend en ik zijn er thuis gek op! De basis bestaat uit een aardappel, wat bloem en een ei en de rest kun je naar eigen smaak toevoegen. Easy pleasy dus! Varieer eens met verschillende kruiden zoals tijm, oregano of peterselie of voeg er voor een pittige variant een rood pepertje aan toe.

Dit moet je in huis hebben: 

6 kruimige aardappels

2 el bloem

snuf zout

1 ei

3 takjes rozemarijn

klont roomboter (of een scheut olijfolie)

Aan de slag!

- Schrob de aardappels schoon onder koud water.

- Rasp ze met schil eraan met een keukenrasp tot grove slierten.

- Knijp zoveel mogelijk vocht uit de aardappelrasp en gooi dat weg.

- Doe de uitgeknepen rasp in een kom en strooi daar de bloem overheen.

- Voeg een snuf zout toe.

- Klop een ei los in een kom en giet het over de aardappelrasp.

- Trek de naaldjes van de rozemarijn takjes af en voeg die toe.

- Meng alles met je handen goed door elkaar.

- Smelt een klont roomboter in een koekenpan.

- Maak met je handen kleine balletjes van de aardappelrasp.

- Leg per keer drie porties in de pan en druk ze plat met een spatel.

- Bak de rösti’s in ca. 3 min. aan beide kanten goudbruin.

- Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

- Aan tafel!